Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Η Toyo Tire κερδίζει την NLS 1

8 Απριλίου 2024

Η Toyo Τire με την Ring Racing P1 στον εναρκτήριο γύρο και 2η την επόμενη ημέρα στον δεύτερο γύρο της σειράς αντοχής NLS.

Η Toyo Tire, με συνεργάτη την Ring Racing, κέρδισε την κατηγορία SP10 στον 1ο γύρο της αγωνιστικής σειράς αντοχής του Νίρμπουργκρινγκ  (NLS). Ο αγώνας, γνωστός ως Κύπελλο ADAC ACAS, πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο, 6 Απριλίου.

Το Toyota GR Supra GT4, με οδηγούς τους Andreas Gülden, Tim Sandtler και Marc Hennerici, συμπλήρωσε 25 γύρους στον αγώνα των 4 ωρών με μέση ταχύτητα 150,1 χλμ. την ώρα. Η ομάδα Toyo Τire με την Ring Racing τερμάτισε μόλις 32 δευτερόλεπτα μπροστά από το Aston Martin Vantage της Dörr Motorsport στη δεύτερη θέση.

Το δεύτερο Toyota GR Supra της ομάδας, με οδηγό τον πρεσβευτή του ελαστικού Proxes, Takayuki Kinoshita, πέρασε επίσης από την καρό σημαία, αλλά κατάφερε να καταλάβει μόνο την 8η θέση, αφού αντιμετώπισε προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το αυτοκίνητο, που έδωσε ένδειξη μεγαλύτερης απόδοσης στο μέλλον, σημείωσε ταχύτερο γύρο μόλις 3 δευτερόλεπτα πιο αργό από το νικητήριο αγωνιστικό αυτοκίνητο της ομάδας.

Όλα άλλαξαν στον δεύτερο γύρο της Κυριακής της σειράς NLS. Το Aston Martin της Dörr Motorsport κέρδισε το Toyota GR Supra GT4 κατά 65 δευτερόλεπτα και κατέλαβε την P1. Το αυτοκίνητο με αριθμό 170 της Toyo Τire με την Ring Racing αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση.

 (Εικόνα από NLS 2023)

Στη δεύτερη συμμετοχή της Toyo Tire με την Ring Racing, το αυτοκίνητο με αριθμό 171 έδωσε έναν καλύτερο αγώνα αυτή τη φορά, τερματίζοντας στην 5η θέση, μόλις 3 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα πίσω από την πρώτη θέση μετά από τέσσερις ώρες αγώνα. Εκτός από τον Kinoshita, το αυτοκίνητο οδηγούσαν οι Michael Tischner και Heiko Tönges.

Η NLS είναι μια σειρά αγώνων αντοχής που αποτελείται από έξι αγώνες διάρκειας 4 ωρών και έναν αγώνα διάρκειας 6 ωρών. Η σειρά αυτή είναι δημοφιλής, με περίπου εκατό συμμετέχοντες σε κάθε αγώνα και μεγάλο κοινό που ταξιδεύει στο Νύρμπουργκρινγκ για να παρακολουθήσει τη δράση.

Ορισμένες από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των αγωνιστικών ελαστικών είναι βιώσιμα. Η πιο πρόσφατη γόμα της σειράς Proxes της εταιρείας Toyo Tire περιλαμβάνει λάδι φυτικής προέλευσης, πυρίτιο από φλοιό ρυζιού και ανακυκλωμένο σύρμα στεφάνης. Η εταιρεία Toyo Tire εκμεταλλεύεται τα δεδομένα και τις γνώσεις που αποκτήθηκαν μέσω των αγώνων αντοχής για την ανάπτυξη μελλοντικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και απόδοσης. Αυτή η ανάπτυξη συμβάλλει στην πολιτική της Toyo Tire για την «προώθηση μιας βιώσιμης κινητικότητας».

Τελευταία Νέα