Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Η Novel Racing μπαίνει στη σεζόν Nordschleife

10 Ιουλίου 2020

 

Πάνω από τέσσερις μήνες μετά την προγραμματισμένη εκκίνηση του NLS, τα αυτοκίνητα επιτέλους έτρεξαν στο Nordschleife του Nürburgring για άλλη μια φορά. Ο πρώτος αγώνας της σεζόν ήταν στην ημερήσια διάταξη της σειράς Nürburgring Langstrecken Serie (NLS) του διοργανωτή Gemeinschaft Langstrecke Nürburgring (VLN). Φυσικά, ανάμεσα στα 140 αγωνιστικά αυτοκίνητα ήταν και το μπλε Toyota Supra GT4 της Team Novel Racing, φέροντας το σήμα της Toyo. Το δεύτερο όχημα, ένα Lexus RC F στην κατηγορία SP8, δεν ήταν δυστυχώς έτοιμο να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο της 27ης Ιουνίου.

Φέτος, η Toyo Tire είχε την πρώτη της συνεργασία με την Novel-Racing στο NLS. Στην πραγματικότητα, είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει το NLS (πρώην πρωτάθλημα VLN μεγάλων αποστάσεων ) την άνοιξη και στη συνέχεια να συμμετάσχει στον 24ωρο αγώνα του Green Hell. Αλλά αυτό άλλαξε με το COVID-19. Το VLN σχεδίασε μια κατάλληλη φιλοσοφία υγιεινής και ως μία από τις πρώτες σειρές αγώνων παγκοσμίως, τα αυτοκίνητα μπόρεσαν ξανά να οδηγήσουν με τέρμα το γκάζι.

Παρά την απουσία θεατών, τις υποχρεωτικές μάσκες και τη χρήση του περιφραγμένου χώρου για τη λωρίδα του πιτ στοπ, το Σαββατοκύριακο παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον. Οι οπαδοί ακολούθησαν πειθαρχημένα τις εκκλήσεις να μείνουν μακριά από τη πίστα. Έτσι, συνέβαλαν κι εκείνοι στην μεγάλη επιτυχία του 4ωρου αγώνα. Οι αγώνες πήγαν πολύ καλά για την Novel Racing. Η 5η θέση στην κατηγορία GT4 SP10 και η 33η θέση στη γενική κατάταξη άξιζαν όλες τις τιμές. Οι αρχηγοί της ομάδας Uwe Kleen, Andreas Gülden και Michael Tischner απέδωσαν καλές επιδόσεις. Οι χρόνοι των γύρων της Novel Racing ήταν πολύ κοντά στους χρόνους της κορυφής της κατηγορίας.

Πέρα από έναν καλό αγώνα, ήταν σημαντικό η οδήγηση να γίνει με ασφαλή τρόπο κι αυτό διότι ακολουθεί ο 2ος και 3ος αγώνας το επόμενο Σαββατοκύριακο στο NLS. Τα ατυχήματα ή οι τεχνικές ζημιές θα δημιουργούσαν πίεση χρόνου για την ομάδα. Όμως, όλοι ήταν πολύ χαρούμενοι να επιστρέψουν άμεσα σπίτι για να προετοιμαστούν για τον αγώνα του επόμενου σαββατοκύριακου. Για πρώτη φορά στη μεγάλη ιστορία του NLS θα υπάρξει ένας διπλός αγώνας - στις 11 και 12 Ιουλίου 2020. Το Σάββατο θα γίνει ο 60ος αγώνας αντοχής ADAC Reinoldus και την Κυριακή θα γίνει ο αγώνας για το 52ο Βραβείο ADAC Barbarossa. Αυτό αποτελεί για τη Novel Racing ένα πραγματικό τεστ αντοχής ενόψει του 24ωρου αγώνα στο οποίο θα συμμετάσχει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

@novel_japan
@ringracing
#NOVEL
#REVEL

Το Toyota Supra GT4 στο μπλε χρώμα της Toyo-blue τερμάτισε στην 5η θέση της κατηγορίας του στις 27 Ιουνίου, στο Nordschleife.

Πηγή: Όμιλος Toyo Tire και Novel Racing

 

Τελευταία Νέα