Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Δημιουργία προσομοίωσης σε πραγματικό χρόνο

23 Απριλίου 2020

Η Toyo Tire (με κεντρικά γραφεία στην πόλη Ιταμι της νομαρχίας Χιόγκο, με πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κο Takashi Shimizu, εφεξής: Toyo Tire), ανακοινώνει πως έχει καθιερώσει τεχνολογία προσομοίωσης πραγματικού χρόνου και πρόβλεψης χιονιού χρησιμοποιώντας την διαδικασία ανάπτυξης ελαστικών αυτοκινήτων T-MODE, η οποία ενσωματώνει μηχανική με τη βοήθεια υπολογιστή CAE1 και τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

1CAE: Computer Aided Engineering [Mηχανική με τη Bοήθεια Yπολογιστή]

Τεχνολογία προσομοίωσης σε πραγματικό χρόνο που χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση

Το έτος 2000, η Toyo Tire εγκαθίδρυσε την αρχική έκδοση του T-MODE, μια πλατφόρμα ανάπτυξης ελαστικών αυτοκινήτων. Τον Ιούλιο του 2019, η εταιρία ανακοίνωσε μια ανεπτυγμένη, συστηματοποιημένη έκδοση, με τη μορφή της τεχνολογίας T-MODE, μια εξελιγμένη διαδικασία σχεδίασης ελαστικών αυτοκινήτων. Σε μία συμβατική διαδικασία ανάπτυξης, οι σχεδιαστικές προδιαγραφές εισάγονται και έπειτα διεξάγεται μια προσομοίωση. Οι προδιαγραφές αναθεωρούνται και η προσομοίωση εκτελείται συνεχώς, μέχρι οι υπολογισμοί να αναδείξουν τις θεμιτές επιδόσεις. Όσες περισσότερες φορές χρειαστεί να επαναληφθεί η διαδικασία αυτή, τόσος περισσότερος χρόνος καταναλώνεται. Η Toyo Tire πέτυχε την ενσωμάτωση διαφόρων δεδομένων που συσσωρεύτηκαν από προσομοιώσεις ως τώρα στην διαδικασία ανάπτυξης ελαστικών T-MODE, αξιοποιώντας την διαδικασία προσομοίωσης και διαχείρισης δεδομένων SPDM2. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα αυτά και εισάγοντας τις σχεδιαστικές προδιαγραφές στο σύστημα, μπορούμε αμέσως να προβλέψουμε τις επιδόσεις των ελαστικών μέσω της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης. Λόγω αυτού, η Toyo Tire εδραίωσε εποικοδομητική τεχνολογία προσομοίωσης σε πραγματικό χρόνο, για την ανάπτυξη της οποίας συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο της Οσάκα3. Ετοιμάστηκε ένα ιεραρχικό διάγραμμα που τέμνει τις σχεδιαστικές προδιαγραφές και επιδόσεις των ελαστικών σε σχέση με σχεδιαστικές οπτικές μηχανικής. Βάσει αυτού, η εταιρεία πέτυχε την απεικόνιση της σχέσης μεταξύ των σχεδιαστικών προδιαγραφών ενός ελαστικού με τις επιδόσεις του, χρησιμοποιώντας τεχνικές της επιστήμης δεδομένων. Δεδομένου της σύνδεσης αυτής, εφαρμόστηκε επίσης και μηχανική εκμάθηση, βάσει των δεδομένων από τις προσομοιώσεις. Συνεπώς, έγινε δυνατή η εκτέλεση υπολογισμών και προβλέψεων ακρίβειας σε μικρά χρονικά διαστήματα.

²SPDM: Simulation Process and Data Management [Διαδικασία προσομοίωσης και διαχείρισης δεδομένων]. Ένα σύστημα υποδομών που διαχειρίζεται κεντρικώς διάφορα δεδομένα και μοιράζει τυποποιημένες διαδικασίες.
³Πανεπιστήμιο της Οσάκα, Μεταπτυχιακή Σχολή Μηχανικής, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, κοινή έρευνα με τους: Εταίρος Καθηγητής   Shintaro Yamasaki, Βοηθός Καθηγητής  Kentaro Yaji και Καθηγητής  Kikuo Fujita.

 

Ιεραρχική δομή σχεδιαστικών προδιαγραφών και επιδόσεων ελαστικού (Εννοιολογικό Διάγραμμα)  

Σύγκριση προβλεπόμενων και πραγματικών δεδομένων για Αντίσταση στην Κύλιση4


Έπειτα από την εισαγωγή σχεδιαστικών προδιαγραφών, εκτελέστηκε μια σύγκριση μεταξύ δεδομένων από προβλεπόμενες τιμές σε πραγματικό χρόνο (οριζόντιος άξονας) και πραγματικές τιμές αντλούμενες από προσομοιώσεις (κατακόρυφος άξονας). 

 

Τεχνολογία πρόβλεψης χιονιού

Προηγουμένως, η Toyo Tire εδραίωσε μια μέθοδο για την πρόβλεψη των επιδόσεων πρόσφυσης χιονιού των ελαστικών σε συγκεκριμένους τύπους χιονιού (φρέσκο χιόνι, λασπωμένο). Όμως, χρησιμοποιώντας την προσφάτως εξελιγμένη πλατφόρμα προσομοίωσης της διαδικασίας ανάπτυξης ελαστικών αυτοκινήτων T-MODE, είναι πια δυνατή η πρόβλεψη των επιδόσεων πρόσφυσης σε χιόνι ενός ελαστικού με υψηλά επίπεδα ακρίβειας, στο πραγματικό περιβάλλον που εκείνο χρησιμοποιείται. Για την μέτρηση της δύναμης αντίστασης διάτμησης5 που ασκεί το χιόνι στις πραγματικές συνθήκες χρήσης, η Toyo Tire έλαβε την τεχνογνωσία από το Πανεπιστήμιο Ναυτικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Τόκιο, το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Nagaoka και το Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας, Κολλέγιο Nagano6. Εκτελέστηκε κοινή ανάπτυξη της μεθόδου μετρήσεων και έπειτα εκτελέστηκαν μετρήσεις. Αυτό διευκόλυνε τις δοκιμές που διεξήχθησαν με ένα πειραματικό σύστημα ανάλυσης των χαρακτηριστικών της δακτυλοειδούς διάτμησης για τη μέτρηση της δύναμης διάτμησης που ασκείται μεταξύ του ελαστικού και του φυσικού χιονιού, έχοντας υπόψη παράγοντες φορτίου και ταχύτητας κατά την οδήγηση και το φρενάρισμα. Χάρη σε αυτό, η Toyo Tire κατάφερε να απεικονίσει την παραμόρφωση του μπλοκ κατά την οδήγηση και το φρενάρισμα σε διάφορα περιβάλλοντα στα οποία χρησιμοποιούνται τα ελαστικά. Η νέα αυτή τεχνολογία προβλέψεων για χιόνι θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

5Δύναμη Αντίστασης Διάτμησης: Στο σημείο επαφής με τον δρόμο, το ελαστικό που έχει ένα μεγάλο μπλοκ και βαθιές αυλακώσεις, συμπιέζει το χιόνι με αποτέλεσμα να υπάρχει αντίσταση από το χιόνι όταν το ελαστικό περνάει μέσα από αυτό προς την κατεύθυνση του σημείου επαφής.
6Κοινή έρευνα με τους:  Toshikazu Fujino, Εταίρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ναυτικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Τόκιο,  Masajiro Abe, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Nagaoka και Kenji Yanagisawa, Έταιρος Καθηγητής στο Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας, Κολλέγιο Nagano.

 

Ανάλυση Πρόσφυσης

Παραμόρφωση της Σχισμής όταν Ασκείται Πρόσφυση

Η Toyo Tire στοχεύει να συνεχίσει την προσεκτική ανάλυση των συνεχώς μεταβαλλόμενων τάσεων στην αγορά για να αναπτύσσει προϊόντα που διαφοροποιούνται από εκείνα των ανταγωνιστών, χρησιμοποιώντας την εξελιγμένη διαδικασία ανάπτυξης ελαστικών αυτοκινήτων T-MODE, ενώ αξιοποιώντας στο έπακρο τους μοναδικούς πόρους της.

Τελευταία Νέα